U tijeku je provedba Statističkog istraživanja o cestovnom prijevozu lakim teretnim vozilima

Slika /Slike za vijesti/Kamioni 3.jpg

Izabrani u uzorak podatke mogu dostaviti poštom ili popuniti elektronički upitnik

Započela je provedba Statističkog istraživanja o cestovnom prijevozu lakim teretnim vozilima, koje Državni zavod za statistiku provodi prvi put. Istraživanje će se provoditi u razdoblju od 1. travnja do 30. lipnja 2024.

Cilj istraživanja jest prikupiti podatke o radu svih lakih teretnih vozila u Republici Hrvatskoj, koji će se koristiti za procjenu ukupne količine prevezenog tereta te ostvarenih prijeđenih kilometara, s posebnim naglaskom na prijeđene kilometre u gradskim područjima.
 
Istraživanje se provodi na uzorku slučajno odabranih vozila kategorije N1 iz registra cestovnih motornih vozila Ministarstva unutarnjih poslova, nosivosti manje od 3,5 t. Svi vlasnici i/ili korisnici odabranih vozila (obrtnici, velika i mala poduzeća, OPG-ovi, fizičke osobe) prije početka provedbe zaprimili su najavno pismo i anketni upitnik, stoga molimo da rad vozila prate za točno navedeni tjedan promatranja istaknut na obrascu i navedenu registarsku oznaku vozila. U skladu s metodom provođenja istraživanja, podatke za odabrano vozilo moguće je unijeti u tiskani upitnik, koji je dostavljen poštom, ili popunjavanjem elektroničkog upitnika na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku.

Važno je istaknuti da su, u skladu s odredbama Zakona o službenoj statistici koje se odnose na povjerljivost statističkih podataka, individualni podaci prikupljeni ovim istraživanjem statistički povjerljivi i službena tajna te se objavljuju isključivo u zbirnom obliku i koriste isključivo za statističke svrhe.

Cijenimo vaše povjerenje i vrijeme koje ste izdvojili kako bismo proizveli visokokvalitetne statističke podatke koji će koristiti društvu u cjelini. Hvala vam!

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam pišite na adresu elektroničke pošte transport@dzs.hr.


Pisane vijesti