Započela provedba Ankete o dohotku stanovništva u 2024.

Slika /Slike za vijesti/ADS 2024 vijest.jpg

U istraživanju sudjeluje više od 12 tisuća kućanstava 

Od travnja do kraja lipnja 2024. provodi se Anketa o dohotku stanovništva, redovito godišnje istraživanje kojim se prikupljaju podaci o primanjima, dohotku, uvjetima stanovanja i životnom standardu stanovništva.
 
Ove godine u istraživanju sudjeluje više od 12 tisuća privatnih kućanstava izabranih metodom slučajnog odabira. Njih će u navedenom razdoblju osobnim dolaskom ili telefonski anketirati ovlašteni anketari Državnog zavoda za statistiku.

Ako je vaše kućanstvo ušlo u uzorak, imajte na umu da je vaše sudjelovanje važno radi budućega kreiranja socijalnih politika, znanstvenih analiza, usporedbi statističkih pokazatelja dohotka s državama članicama EU-a te informiranja šire javnosti o socijalnom napretku.
 
Bitno je naglasiti da se istraživanje provodi na temelju Zakona o službenoj statistici (NN, br. 25/20.), koji jamči povjerljivost i anonimnost prikupljenih podataka, što znači da će se svi prikupljeni podaci koristiti isključivo u zbirnom obliku za svrhe službene statistike te da iz njih neće biti moguće prepoznati pojedino kućanstvo ili osobu koja je sudjelovala u istraživanju.

Rezultati posljednje provedene Ankete o dohotku stanovništva u 2023. dostupni su u Priopćenju i Statistici u nizu.
 
Sve dodatne informacije o ovogodišnjem istraživanju doznajte u letku, a odabranim kućanstvima unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju.
 


Pisane vijesti