Održana 20. sjednica Odbora za statistiku i statističku politiku

Slika /Slike za vijesti/Vijest - Pariz - 20. sjednica Odobra za statistiku - lipanj 2023.png

Kako bolje donositi odluke, učinkovitije djelovati i postizati bolje rezultate

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, i Ivana Aljinović, tajnica Kabineta, te Marija Kamenski, voditeljica Samostalne službe za međunarodnu suradnju, hrvatska su delegacija na 20. sjednici Odbora za statistiku i statističku politiku Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD-a), koja je održana u Parizu od 26. do 27. lipnja 2023.

Delegati zemalja članica te zemalja koje pristupaju Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj raspravljali su o upravljanju statističkim podacima i statističkoj politici te o načinima na koje nacionalni statistički uredi mogu biti što pouzdaniji posrednici podataka u današnjem svijetu novih tehnologija. Raspravljalo se i o budućim koracima Organizacije vezanima uz nove izvore podataka, tj. inovacijski laboratorij Organizacije, te alternativnim podacima i radu Organizacije povezanom s umjetnom inteligencijom, a dotakli su se i postpristupnog izvješća Kostarike.

Nakon formalnog dijela sjednice hrvatska delegacija održala je neformalni sastanak s Odborom za statistiku i statističku politiku, koji se nastavlja na njegov posjet Državnom zavodu za statistiku u travnju 2023. u sklopu procesa pristupanja Republike Hrvatske Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj.

Pisane vijesti