Druga sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Slika /Slike za vijesti/vijest-web-dalic.jpg

Aktualnosti vezane za razvoj suradnje i demografiju u središtu pozornosti

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, sudjeluje na drugoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koja se održava u Cavtatu.

Glavna ravnateljica na sjednici sudjeluje 28. i 29. lipnja 2023. u svojstvu članice po položaju, a najveća pozornost usmjerena je na mnogobrojne aktualne teme vezane za odnos Republike Hrvatske s Hrvatima koji žive izvan Republike Hrvatske kao što su razvoj suradnje, aktualnosti vezane za demografiju te globalna prepoznatljivost i vanjskopolitički položaj Republike Hrvatske.

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa usmjerenih na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a članove Savjeta imenuje Vlada Republike Hrvatske na prijedlog zajednica iz država iz kojih dolaze. Riječ je o 55 predstavnika udruga, organizacija i institucija Hrvata iz cijelog svijeta koji su angažirani u očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta. Osim predstavnika Hrvata izvan Hrvatske, imenovani članovi Savjeta su i predstavnici državnih tijela, institucija te Katoličke crkve i organizacija civilnog društva.

Pisane vijesti