Glavna ravnateljica DZS-a sudjelovala na konferenciji HNB-a i MMF-a

Slika /Slike za vijesti/Vijest ravnateljica Dubrovnik.jpg
Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, sudjelovala je na konferenciji "Kreiranje politike u nemirnim vodama: poticanje otpornosti u Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi", koja je, u organizaciji Hrvatske narodne banke (HNB) i Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF), održana u Dubrovniku od 2. do 3. lipnja 2023.

Radni dio konferencije uvodnim su govorima otvorili guverner HNB-a Boris Vujčić i glavna direktorica MMF-a Kristalina Georgieva, a pozdravni govor održao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. U središtu konferencije bile su teme vezane za inflaciju, održivi rast gospodarstava i rješavanje energetskih problema u Europi, s naglaskom na jačanje energetske sigurnosti uz zelenu tranziciju, prilagodbu postojećim prijelazima u obrascima trgovine i stranih izravnih ulaganja te upravljanje makroekonomskim i strukturnim politikama

Konferencija je okupila predstavnike Vlade Republike Hrvatske, guvernere središnjih banaka i ministre financija iz Srednje, Istočne i Jugoistočne Europe, predstavnike Europske komisije i Europske investicijske banke te predstavnike akademske zajednice i civilnog društva.

Pisane vijesti