Hrvatske srednjoškolke okitile se europskom broncom u statistici!

Slika /Slike za vijesti/SN treće mjesto.jpg

Ekipa GAVRAN iz varaždinske Prve gimnazije osvojila treće mjesto na Europskome statističkom natjecanju

Tri učenice Prve gimnazije Varaždin, okupljene u ekipu GAVRAN pod mentorstvom profesorice Lare Novak, osvojile su treće mjesto u europskoj fazi Statističkog natjecanja! Upravo su Jelena Nakić, Leona Pačalat i Ivona Kurtoić odlično spojile statističko znanje i kreativnost te svojim dvominutnim videom na zadanu temu ‘’Kvaliteta života’’ oduševile europski žiri koji im je dodijelio treće mjesto u kategoriji A, za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola.

Odličan je to kraj njihove školske godine. Naime, ekipa GAVRAN prvo je osvojila drugo mjesto unutar svoje kategorije u nacionalnoj fazi Statističkog natjecanja, a sad je svojim kompetencijama zaslužila mjesto na europskom tronu u vrlo jakoj konkurenciji srednjoškolaca iz 19 zemalja. Prvo mjesto ide u Sloveniju, a drugo u Luksemburg. Nakon naših srednjoškolki na četvrtome i petome mjestu nalaze se ekipe iz Slovačke.

U kategoriji B, za učenike 1. i 2. razreda srednjih škola, pobjedu je odnijela ekipa iz Grčke, druga je ekipa iz Italije, slijede ekipe iz Mađarske i Slovačke, dok se na petome mjestu smjestila ekipa iz Slovenije.

Uspjeh varaždinskih srednjoškolki iznimno raduje organizacijski tim Državnog zavoda za statistiku i još jedanput potvrđuje da poticanje statističke pismenosti te približavanje statistike na zanimljiv i inovativan način ima plodno tlo.
Još jedanput zahvaljujemo svim sudionicima šestog izdanja Statističkog natjecanja, kojih ima gotovo 1 300, a onima koji već razmišljaju o novoj sezoni i prijavi poručujemo da nam se najesen pridruže u novoj statističkoj sezoni i slijede uspješne tragove koje je ostavila ekipa GAVRAN!
Čestitke curama!
 

Pisane vijesti