U razgovoru s predstavnikom Lidera glavna ravnateljica objasnila ulogu Državnog zavoda za statistiku u prelasku na euro

Slika /Slike za vijesti/Lider - dodjela nagrada.jpg

Posao prilagodbe novoj valuti je završen, najbolje to dokazuju statistički podaci

Kako bi obilježio rad prerano preminulog novinara Hrvoja Mateljića, Lider već četrnaestu godinu zaredom dodjeljuje nagrade za najbolje novinarske radove o gospodarstvu.

U tom je povodu Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, bila sudionik te prestižne dodjele nagrada najboljim novinarima u gospodarstvu, koja je održana u organizaciji Lidera 12. prosinca 2023. u Hrvatskome novinarskom društvu.

Lidija Brković razgovarala je s Vanjom Figenwaldom, zamjenikom glavnog urednika Lidera, te objasnila gostima ulogu Državnog zavoda za statistiku u prelasku na euro. Tema razgovora sa zamjenikom glavnog urednika bila je ''Hrvatska u brojkama: uvođenje eura i inflacija''.

''Možemo reći da je u Državnom zavodu za statistiku posao prilagodbe novoj valuti završen, a najbolje to dokazuju naši statistički podaci. Objava prve procjene indeksa potrošačkih cijena, koja, naime, gotovo i ne odstupa od konačnih podataka indeksa potrošačkih cijena, izvrstan je pokazatelj da je Državni zavod za statistiku uspio svladati sve zadatke'', izjavila je glavna ravnateljica.

Dobitnicom nagrade za najbolje radove o gospodarstvu objavljene u tiskanome i digitalnome mediju u 2023. godini proglašena je Ljubica Gatarić, novinarka Večernjeg lista, dok je za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) nagrađen  Marko Biočina, novinar na Novoj TV. Naslov najboljega mladog novinara do 29 godina u izboru Lidera dobila je Karla Zupičić, novinarka Jutarnjeg lista.

Pisane vijesti