Saznajte zanimljive informacije o odabranim hrvatskim gradovima

Slika /Slike za vijesti/Razglednice-vizual za vijest.jpg

Nova publikacija Statističke razglednice gradova

Zanima li vas kolika je duljina biciklističkih staza, cijena javnog prijevoza i usluga taksija u Osijeku ili Slavonskom Brodu? Kolika je godišnja posjećenost kina i muzeja u Zagrebu ili Rijeci? Koliko noćenja turisti ostvare u Splitu, Zadru ili Puli?
Odgovore na ta i druga slična pitanja možete pronaći u publikaciji Statističke razglednice gradova u kojoj se prvi put na jednome mjestu mogu pronaći informacije o sedam gradova te o njihovim povijesnim, kulturnim i turističkim zanimljivostima, a poseban naglasak je stavljen na statističke pokazatelje kvalitete života u svakome pojedinom gradu primjenjive provođenju različitih vrsta javnih politika.

Ova publikacija rezultat je europskog projekta Subnacionalne statistike kojim su se prikupljali podaci za sedam gradova Republike Hrvatske i njihova funkcionalna područja - Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Zadar, Slavonski Brod i Pulu. Riječ je o gradovima koji su na temelju klasifikacije Stupanj urbanizacije (DEGURBA), odnosno njezine nadopune klasifikacijom funkcionalnih urbanih područja (FUA) bili uključeni u projekt.



Objašnjenja pojedinih varijabli koje su se prikupljale u projektu mogu se pronaći u Metodološkom priručniku urbane statistike, a podaci prikupljeni projektom objavljeni su u PC-Axis bazama podataka Državnog zavoda za statistiku.

Vjerujemo da će vam ova publikacija biti zanimljiva ne samo zahvaljujući tabličnim, grafičkim i kartografskim prikazima, nego i zbog popratnih tekstova, fotografija i ostalih grafičkih elemenata koji publikaciju čine još atraktivnijom. 

Publikacija je dostupna na poveznici
 

Pisane vijesti