Ponosni i zadovoljni učenici i mentori te odlična atmosfera obilježili dodjelu nagrada Statističkog natjecanja

  • Slika /Slike za vijesti/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nagrađene najbolje ekipe u sezoni 2023./2024.

Medalje oko vrata i nagrade u ruci te širok osmijeh na licima svih sudionika sažetak su dodjele nagrada najboljim ekipama sedmog izdanja Statističkog natjecanja. Time je završena nacionalna faza natjecanja koje je ove sezone okupilo 452 ekipe te gotovo 1 300 učenika i njihovih profesora mentora iz čak 84 srednje škole.

Više od dva mjeseca rješavanja zadataka, analitičkog razmišljanja i timskog rada rezultirali su plasmanom među najbolje ekipe. Po zlato je u kategoriji A, za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola, došla ekipa GOSPODA iz varaždinske Elektrostrojarske škole, srebro je kući ponijela ekipa KEMIČARI iz zagrebačke XV. gimnazije, dok je treće mjesto zauzela ekipa BIMBOLO iz Srednje škole Novska.

Kao najbolja ekipa u kategoriji B, u kojoj se natječu učenici 1. i 2. razreda srednjih škola, nagrađena je ekipa TRICEPSI iz zagrebačke I. gimnazije, drugo mjesto osigurala si je ekipa TEHNIČAR iz Tehničke škole Sisak, dok su broncu oko vrata dobili članovi ekipe TRIOSONATA iz zagrebačke XV. gimnazije.

Nagradu javnosti u kategoriji A zaslužila je ekipa IVESSA iz Ekonomske škole Velika Gorica, a u kategoriji B ekipa KRIZA iz Srednje škole Novska.

Na dodjeli su, osim nagrađenih, koji su preuzeli vrijedne nagrade poput mobitela, tableta i pametnog sata i tečaja, što ga je omogućio Sveučilišni računski centar (Srce) Sveučilišta u Zagrebu, sudjelovale i ostale ekipe koje su u drugom krugu natjecanja pokazale zavidno znanje. Toliki broj srednjoškolaca na završnom događanju i, općenito, njihov interes za statistiku posebno nas veseli i dokazuje da rad s mladima, promicanje statističke pismenosti i poticanje timskog rada itekako imaju plodno tlo.

Svoju ulogu na dodjeli simpatično su odradili i članovi žirija te partneri projekta kojima ovim putem posebno zahvaljujemo na entuzijazmu i podršci koju nam pružaju iz godine u godinu.

Uz ležerno druženje, razmjenu iskustava, ali i poneku ideju za budućnost kraju smo priveli još jednu nacionalnu fazu Statističkog natjecanja. Prva i druga ekipa po kategorijama nastavit će se natjecati u europskoj fazi, a mi ćemo ih pratiti i o rezultatima vas izvijestiti u lipnju, kad ćemo doznati tko su najbolji europski srednjoškolci statističari! Sretno našima!

Pisane vijesti