Otvorene prijave za popisivače i kontrolore Popisa 2021.

Slika /slike/POPIS-21-WEB-750x500-1.jpg

Rok za prijavu je 15. srpnja 2021. 

U tijeku su prijave za popisivače i kontrolore Popisa 2021. Naime, nakon što će se po prvi put stanovnici RH moći samostalno popisati putem sustava e-građanin, u drugoj fazi Popisa na teren će izaći popisivači koji će popisati sve one koje nisu pristupili samopopisu te obaviti kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa.

Prijava za posao popisivača i kontrolora moguća je u razdoblju od 23. lipnja do 15 srpnja. U prijavnici dostupnoj pod poveznicom https://bit.ly/3hLw0Wm nužno je odgovoriti na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja

Uvjete prijave kao i iznos naknade  je u razgovoru za portal Zadarski.hr ponovila i Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku:"Bodovnu prednost pri odabiru kandidata ostvaruju kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima ili anketama, dobro poznavanje rada na računalu, nezaposleni i studenti te kandidati koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva. Svi odabrani kandidati proći će on-line edukaciju kako bi bili upoznati s metodologijom i organizacijom popisa. U prosjeku popisivač će moći zaraditi oko 5.000,00 do 6.000,00 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica." Što je još istakla glavna ravnateljica pročitajte u članku pod poveznicom https://bit.ly/3hDtqlo.

Dodatno, sve informacije o uvjetima prijave možete doznati u Javnom pozivu pod poveznicom https://bit.ly/3cPoaJZ.
 

Stranica