Održana konferencija ''Digitalizacija i Big Data analitika u javnom sektoru''

Slika /Slike za vijesti/Konferencija Digitalizacija i Big Data analitika u javnom sektoru.jpg

Fokus Državnog zavoda za statistiku je na digitalizaciji postojećih procesa 

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, sudjelovala je na konferenciji ''Digitalizacija i Big Data analitika u javnom sektoru'', koja se 9. listopada 2023. održala u Zagrebu.

Konferencija je okupila vodeće stručnjake iz javnog i privatnog sektora kako bi razmijenili iskustva o praktičnim aspektima digitalizacije i primjene Big Data analitike u javnom sektoru.

Glavna ravnateljica sudjelovala je na panelu na temu ''Prilike za digitalizaciju i primjenu Big Data analitike u javnom sektoru'' na kojem je istaknula da Državni zavod za statistiku ulaže velike napore u razvoj službene statistike kako bi se u radu, u okviru digitalne transformacije, što više koristili novi izvori podataka te platforme za obradu i analitiku.

 ''Fokus Državnog zavoda za statistiku je na digitalizaciji postojećih procesa, no, sudjelovanjem i praćenjem trendova koji se razvijaju unutar Eurostata zasigurno ćemo se lakše i brže priključiti novim načinima prikupljanja i obrade podataka'',  izjavila je glavna ravnateljica Lidija Brković. 

Pisane vijesti