Održan prvi radni sastanak predstavnika Državnog zavoda za statistiku i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Slika /Slike za vijesti/vijest-sporazum EFZG.jpg

Potpisan sporazum o znanstvenorazvojnoj suradnji

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, Linda Kasalo Malić, zamjenica glavne ravnateljice, Mila Primorac Čačić, načelnica Sektora poslovnih statistika, i Andrea Galić Nagyszombaty, načelnica Sektora za statističke metodologije, kvalitetu i odnose s korisnicima, održale su 23. listopada 2023. prvi radni sastanak s prof. dr. sc. Sanjom Sever Mališ, dekanicom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Zoranom Wittineom, prodekanom za poslovanje i infrastrukturu, izv. prof. dr. sc. Jakšom Krišto, prodekanom za studente i studijske programe, te prof. dr. sc. Tomislavom Hernausom, predstavnikom Katedre organizacije i menadžmenta.

Sastanak je održan u povodu potpisivanja sporazuma o znanstvenorazvojnoj suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu. Predmet su sporazuma uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšavanja ukupne učinkovitosti i uspješnosti poslovanja, redovita razmjena poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unaprjeđenja međusobnih poslovnih odnosa i suradnje, realizacija tematskih istraživanja, izrada znanstvenih i stručnih projekata te okupljanje znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti. U skladu s potpisanim ugovorom, na sastanku se razgovaralo o oblicima znanstvenorazvojne suradnje, a posebice u kontekstu uzajamnog pružanja znanstvenih i stručnih usluga te organiziranja raznih oblika usavršavanja i edukacija za zaposlenike Državnog zavoda za statistiku.



Takvi sporazumi imaju veliku važnost za znanstvenu zajednicu, ali i za Državni zavod za statistiku, koji se kao glavni nositelj, diseminator i koordinator sustava službene statistike Republike Hrvatske, sa svojom gotovo 150-godišnjom ekspertizom u prikupljanju i obradi podataka, nametnuo kao neizostavan temelj i polazišna točka gotovo svakoga istraživačkog projekta.

''Sporazum između Državnog zavoda za statistiku i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dodatno će pridonijeti kvalitetnoj provedbi znanstvenoistraživačkih projekata'', istaknula je Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku.

Potpisivanjem sporazuma s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, nakon sklopljenog sporazuma o znanstvenorazvojnoj suradnji s Ekonomskim fakultetom u Rijeci, Državni zavod za statistiku nastavlja suradnju s akademskom zajednicom.

Pisane vijesti