Komu je sedam bio sretan broj?

Slika /Slike za vijesti/SN-web 2024.jpg

Saznali smo pobjednike Statističkog natjecanja!

Sedma sezona Statističkog natjecanja ušla je u najzanimljiviju fazu! Nakon provedena dva kruga u nacionalnoj fazi doznajemo tko je ove sezone bio najuspješniji.

Prvo mjesto u kategoriji A, za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola, osvojila je ekipa GOSPODA iz varaždinske Elektrostrojarske škole. Srebro je zaslužila ekipa KEMIČARI iz zagrebačke XV. gimnazije, dok je treće mjesto zauzela ekipa BIMBOLO iz Srednje škole Novska.

Najbolja ekipa u kategoriji B, u kojoj se natječu učenici 1. i 2. razreda srednjih škola, jest ekipa TRICEPSI iz zagrebačke I. gimnazije, a drugo mjesto osigurala si je ekipa TEHNIČAR iz Tehničke škole Sisak. Zagrebačka XV. gimnazija osigurala si je mjesto na tronu i u ovoj kategoriji, pa će broncu oko vrata nositi članovi njihove ekipe TRIOSONATA.

I ove godine javnosti smo dali priliku da pregleda deset najboljih prezentacija koje su prošle predselekciju i ostavi glas za one koje smatra najboljima. Interes javnosti u tjedan dana glasovanja nadmašio je naša očekivanja te smo ukupno prikupili više od 57 tisuća glasova. Nagradu javnosti u kategoriji A zaslužila je ekipa IVESSA iz Ekonomske škole Velika Gorica, a u kategoriji B ekipa KRIZA iz Srednje škole Novska.
Više o rezulatatima možete doznati i na poveznici.

Trud i znanje nagrađujemo i ove godine, pa su učenici i mentori osvojili vrijedne nagrade poput mobitela, tableta i pametnog sata, a u tome nam se pridružio i Sveučilišni računski centar (Srce) Sveučilišta u Zagrebu sa svojim tečajem.

Sad slijedi europska faza natjecanja u kojoj će najbolje dvije ekipe iz svake kategorije odmjeriti snage s vršnjacima iz čak 20 europskih zemalja! Našim predanim i maštovitim srednjoškolcima želimo svu sreću, a preostalima, kojima je natjecateljski dio ove školske godine završio, zahvaljujemo i pozivamo ih da i nadalje prate naše aktivnosti! Pssss… nova sezona već je u pripremi!

Pisane vijesti