Glavna ravnateljica Lidija Brković na KOMferenciji 2022.: „13. rujna 2021. ušao je u povijest hrvatske statistike“

Slika /Slike za vijesti/KOMferencija.jpg

Panel pod nazivom „Digitalne komunikacijske platforme u državnom i javnom sektoru” okupio je stručnjake iz područja državne i javne uprave

Glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković sudjelovala je na dvodnevnoj konferenciji o komunikacijama KOMferencija 2022., u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) u Zagrebu od 2. do 3. svibnja. Tema ovogodišnjeg izdanja bila je  kriza.

Poseban panel pod nazivom „Digitalne komunikacijske platforme u državnom i javnom sektoru” okupio je stručnjake iz područja državne i javne uprave. Na panelu su sudjelovali: Lidija Brković, ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Jure Sertić, glavni direktor Agencije za komercijalnu djelatnost, i Anton Brkić, voditelj Odjela za e-Visitor i aplikativna rješenja u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Na panelu se govorilo o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021., redizajnu portala e-Građani, digitalnoj COVID potvrdi i e-Visitoru (jedinstvenom sustavu u svijetu Hrvatske turističke zajednice).
 
„Datum 13. rujna 2021. ušao je u povijest hrvatske statistike kao dan kada smo napustili papirnate obrasce popisnog upitnika te digitalizirali, odnosno modernizirali način prikupljanja podataka”, naglasila je glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku govoreći o prvom digitalnom popisu stanovništva provedenom u našoj zemlji.

Državni tajnik Bernard Gršić  zaključio je kako sve više građana koristi elektroničke usluge preko portala e-Građani, a broj jedinstvenih korisnika svaki dan raste sve više.

Pisane vijesti