Započeo treći val istraživanja Turistička aktivnost stanovništva Republike Hrvatske

Slika /Slike za vijesti/shutterstock_2208539807.jpg

Prikupljaju se podaci o putovanjima s kojih su se stanovnici vratili u srpnju, kolovozu i rujnu 2022.

U prvom tjednu listopada započelo je istraživanje Turistička aktivnost stanovništva Republike Hrvatske, tijekom kojeg će se prikupljati podaci za treće tromjesečje. Ako je vaše kućanstvo jedno od ukupno njih 5 000 izabranih u uzorak slučajnim odabirom, to podrazumijeva da ćete odgovarati na pitanja o putovanjima s kojih ste se vratili u srpnju, kolovozu i rujnu 2022.
 
Riječ je o istraživanju koje se kontinuirano provodi od 2007. Njime se prikupljaju podaci o privatnim i poslovnim putovanjima stanovništva Republike Hrvatske u zemlji i inozemstvu. Koliko često putujete, zašto, gdje i kada odlazite na putovanja, koliko traju i koliko na njima trošite, sve su pitanja na koja ćete davati odgovore ako imate 15 i više godina.

Podaci prikupljeni ovim istraživanjem važan su izvor informacija za sve dionike u području turizma koji se bave ekonomskim analizama i prognozama tržišta jer ih se koristi za procjenu ekonomske važnosti turizma i osnova su za donošenje različitih gospodarskih mjera, a istraživanje se provodi i u svim ostalim državama EU-a prema istoj metodologiji, što omogućuje usporedivost podataka među državama članicama.

Stoga dajte svoj doprinos i svojim sudjelovanjem pomozite da korisnici u konačnici dobiju kvalitetne statističke podatke.

Sve dodatne informacije o istraživanju doznajte u letku.

Pisane vijesti