U tijeku provedba Istraživanja o strukturi zarada

Slika /Slike za vijesti/Istraživanje o strukturi zarada.jpg

Istraživanjem obuhvaćeno 4 500 poslovnih subjekata

Započela je provedba Istraživanja o strukturi zarada (SZ), koje se svake četiri godine provodi u državama članicama Europske unije, a Državni zavod za statistiku provodi ga već četvrti put.
 
Istraživanjem je obuhvaćeno 4 500 poslovnih subjekata, odnosno sva velika poduzeća te uzorak malih i srednjih poduzeća.
 
Cilj istraživanja jest dobiti podatke o zaposlenicima prema dobi, spolu, zanimanju, završenom stupnju obrazovanja, duljini staža, vrsti radnog odnosa te satima rada i strukturi bruto zarada, što će omogućiti usporedbu troškova rada na domaćemu i međunarodnom tržištu rada, a osobito njihovu usporedbu među državama članicama Europske unije.
 
Sva poduzeća izabrana u uzorak podatke dostavljaju elektroničkim putem odnosno ispunjavanjem elektroničkog upitnika neposrednim pristupom mrežnoj aplikaciji Državnog zavoda za statistiku. Rok za popunjavanje upitnika jest 1. ožujka 2024.
 
Važno je naglasiti da su, u skladu s odredbama Zakona o službenoj statistici koje se odnose na povjerljivost statističkih podataka, individualni podaci prikupljeni ovim istraživanjem statistički povjerljivi i službena tajna te se objavljuju isključivo u zbirnom obliku i koriste isključivo za statističke svrhe.
 
Cijenimo vaše vrijeme i iskazano povjerenje kako bismo proizveli visokokvalitetne statističke podatke koji će koristiti društvu u cjelini. Hvala vam!

Pisane vijesti