U tijeku međunarodna konferencija na temu ''Bolji život u 2030.: mobilizacija moći podataka za Afriku i svijet''

Slika /Slike za vijesti/vijest-web-5.jpg

Stručnjaci iz cijelog svijeta raspravljaju o važnosti službene statistike u suvremenom društvu

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, sudjeluje na konferenciji na temu ''Bolji život u 2030.: mobilizacija moći podataka za Afriku i svijet'', koja se održava od 4. do 6. travnja 2023. u Livingstoneu. Spomenuta konferencija ujedno je 17. konferencija Međunarodnog udruženja za službenu statistiku i 3. konferencija Međunarodnoga statističkog instituta o regionalnoj statistici.

U okviru konferencije održala se i sesija ''Upravljanje podacima, vođenje podataka i službena statistika: europska perspektiva'', na kojoj je glavna ravnateljica sudjelovala kao panelistica.

Ova međunarodna konferencija okuplja veliki broj stručnjaka iz cijelog svijeta, a na panelima će se raspravljati o važnosti dobre komunikacije službene statistike u informiranju suvremenog društva, o statistici u znanstvenom okruženju, o modernizaciji popisa s Geografskim informacijskim sustavom
(GIS-om), o korištenju novih izvora podataka i novih statističkih proizvoda te o temeljnim načelima i upravljanju službenom statistikom.

Konferenciju zajednički organiziraju Međunarodno udruženje za službenu statistiku, Međunarodni statistički institut i Agencija za statistiku Zambije – ZamStats. 

Pisane vijesti