U Sarajevu održana panel-sesija ''Statistika poljoprivrede, ciljevi i izazovi''

Slika /Slike za vijesti/Ravnateljica Sarajevo.jpg

Sudionici su razmijenili iskustva u regiji te naglasili važnost statističkih pokazatelja u području poljoprivrede

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, sudjelovala je na panel-sesiji ''Statistika poljoprivrede, ciljevi i izazovi'' održanoj 14. listopada 2022. u Sarajevu.
 
Panel-sesiju je u povodu 70. godišnjice Ekonomskog fakulteta u Sarajevu organizirao Federalni zavod za statistiku u suradnji s Ekonomskim fakultetom.
 
Na panel-sesiji sudjelovali su doc. dr. Emir Kremić, direktor Federalnog zavoda za statistiku Federacije Bosne i Hercegovine, prof. dr. Jasmin Kornić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, magistar Darko Milunović, direktor Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske, prof. dr. sc. Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku Srbije, i Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku.
 
Panel-sesija fokusirala se na poticanje najboljih praksi i istraživanja, kao odgovor na promjenjive potrebe i prilike za razvoj poljoprivredne statistike.
 
U okviru panel-sesije sudionici su razmijenili iskustva u regiji te naglasili važnost statističkih pokazatelja u području poljoprivrede.

Pisane vijesti