Studijski posjet statističkim institucijama Bosne i Hercegovine

Slika /Slike za vijesti/Studijski posjet BiH.jpg

Studijski posjet održan je u Sarajevu 19. i 20. rujna 2022. radi razmjene iskustava i unaprjeđenja statističkog sustava BiH te nastavka dosadašnje uspješne suradnje.

Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, Marcela Gracin Fagač, načelnica Sektora za financije i nabavu, i Marija Kamenski, voditeljica Samostalne službe za međunarodnu suradnju, sudjelovale su u studijskom posjetu statističkim institucijama Bosne i Hercegovine.

Studijski posjet održan je u Sarajevu 19. i 20. rujna 2022. radi razmjene iskustava i unaprjeđenja statističkog sustava Bosne i Hercegovine te nastavka dosadašnje uspješne suradnje.

Predstavnici statističkih institucija BiH tijekom studijskog posjeta bili su Vesna Ćužić, direktorica Agencije za statistiku BiH, Radmila Čičković, zamjenica direktorice Agencije za statistiku BiH, Emir Kremić, direktor Federalnog zavoda za statistiku FBiH, Dijana Simanić, pomoćnica direktora za kabinet Federalnog zavoda za statistiku FBiH, i Radosav Savanović, zamjenik direktora Republičkog zavoda za statistiku RS.

Teme razgovora bila su iskustva u provođenju Popisa stanovništva 2021. i korištenju administrativnih izvora podataka te iskustva u usklađivanju nacionalnih statističkih sustava s Europskim statističkim sustavom.
 

Pisane vijesti