Šesti mjesec zaredom ostvaren porast broja zaposlenih u turizmu

Slika /slike/zaposleni-9.2021.jpg

Najveći porast zaposlenih u pravnim osobama zabilježen je u području Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, i to za 7,3%.

U kolovozu 2021. u odnosu na srpanj 2021. broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio je 1 360 046, što je porast od 0,2%. Porast je ostvaren u 15 područja djelatnosti, a najveći je zabilježen u području Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, 7,3%. 

Uspoređujući podatke iz kolovoza 2021. i veljače 2020., kada se pandemija bolesti COVID-19 pojavila, broj zaposlenih u pravnim osobama porastao je za 1,7%. Isti porast zaposlenih u pravnim osobama ostvaren je i u odnosu na kolovoz 2020., kada je porast ostvaren u 12 područja djelatnosti te je najveći, 6,8%, zabilježen u području Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane. Jednako kao i u proteklih par mjeseci u 2021., uspoređujući svaki mjesec s istim mjesecom prethodne godine, znatan porast u broju zaposlenih u pravnim osobama ostvaren je i u području djelatnosti Informacije i komunikacije.  

Promatrajući kolovoz 2021. i kolovoz 2020., broj zaposlenih u pravnim osobama pao je u šest područja djelatnosti. Najveći pad, šesti mjesec zaredom od početka pandemije bolesti COVID-19, ostvaren je u području djelatnosti poslovanje nekretninama, 8,7%. Budući da je to područje djelatnosti koje nema veliki broj zaposlenih, promjene u broju zaposlenih znatno utječu na razlike izražene u postocima.  

Više informacija:
Statistika u nizu - ZAPOSLENOST - ADMINISTRATIVNI IZVORI
 

Pisane vijesti