Primorsko-goranska županija imala najviše smještajnih jedinica za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

Slika /Slike za vijesti/Hotelska soba.jpg

U hotelima najviše soba i apartmana za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

U Hrvatskoj je u 2021. od ukupno 1 043 smještajna objekta iz skupine Hoteli i sličan smještaj, u kojima su turisti ostvarili noćenja, njih 368, odnosno 35,3%, raspolagalo kapacitetima za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Iz skupine Hoteli i sličan smještaj najviše smještajnih jedinica za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti imali su hoteli, i to 1 478, što je 82,3% od ukupno raspoloživoga kapaciteta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Rezultati su to istraživanja o pristupačnosti građevina turističkog smještaja osobama smanjene pokretljivosti, koje se provodi svake tri godine, a svrha mu je praćenje broja smještajnih objekata koji raspolažu s jednom ili više smještajnih jedinica za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Od svih županija, Primorsko-goranska županija imala je najviše smještajnih jedinica za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, i to 22,1% od ukupno raspoloživoga kapaciteta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Slijede Splitsko-dalmatinska županija s 18,2%, Istarska županija s 13,9%, Dubrovačko-neretvanska županija s 9,2%, Grad Zagreb sa 6,8% te Osječko-baranjska županija sa 6,7%.

Više informacija doznajte u Priopćenju.

Pisane vijesti