Otvorene prijave za sedmo Statističko natjecanje

Slika /Slike za vijesti/SN-2023-web.jpg

Hoće li sedam biti vaš sretan broj?

Sigurni smo da se ovih dana srednjoškolci diljem Hrvatske pitaju - kada počinju prijave za Statističko natjecanje? Imamo dobre vijesti, čekanju je došao kraj! Prijave za sedmu sezonu natjecanja omiljenog među zaljubljenicima u statistiku i službeno je otvoreno, a okupiti svoj tim i prijaviti se možete zaključno do 12. siječnja 2024.

Kada je nešto dobro, čemu mijenjati pa ćemo i u novoj sezoni od siječnja, kada započinje natjecateljski dio, pa sve do travnja, kada ćemo proglasiti pobjedničke ekipe, hodati po već dobro utabanim stazama. U praksi to podrazumijeva da ćemo u prvom krugu stimulirati vaše moždane vijuge tako što ćete morati pokazati opće poznavanje matematike i statistike, pretraživati baze podataka te dokazati svoje razumijevanje statističkog teksta.

Oni koji uspješno savladaju prvi krug, u drugom će, kao i prethodnih godina, moći pokazati ne samo poznavanje statistike putem analize dobivenog seta podataka već i maksimalno iskazati svoju kreativnu stranu kroz prezentaciju dobivenih rezultata.

Pobrinuli smo se i da učenici i njihovi mentori, osim željom za stjecanjem novih znanja i iskustava, budu i dodatno motivirani te smo i ove godine osigurali vrijedne nagrade poput mobitela, tableta i pametnog sata, a u tome nam se pridružio i Sveučilišni računski centar (Srce) Sveučilišta u Zagrebu koji će najuspješnije nagraditi svojim tečajem.

Sve ostale detalje možete pronaći na internetskoj stranici Statističkog natjecanja, a nama je ostalo samo da vas dodatno zainteresiramo za prijavu pitanjem - kolika je vjerojatnost da će upravo sedam biti vaš sretan broj?
 

Pisane vijesti