Dodijeljene nagrade na 5. Statističkom natjecanju

Slika /Slike za vijesti/vijest-web-2.jpg

Nakon tri izazovne školske godine Državni zavod za statistiku ponovno proslavio trud učenika 

Dok se skupljaju posljednje ocjene i školska godina privodi kraju, Državni zavod za statistiku po peti je put nagradio najbolje ekipe Statističkog natjecanja.

U Natjecanju je dosad sudjelovalo više od sedam tisuća učenika i profesora, koji iz godine u godinu neumorno savladavaju sve statističke izazove. Natjecanje testira snalažljivost učenika u pretraživanju i razumijevanju raspoloživih statističkih podataka, ali i koliko su učenici upoznati sa statističkim pojmovima i izračunima.

''Želja nam je bila potaknuti interes srednjoškolaca i profesora te srednjoškolcima pokazati kakve im sve mogućnosti otvaraju stečena statistička znanja'', rekao je u pozdravnom govoru tajnik kabineta glavne ravnateljice, David Radas.

Osim promicanja statističke pismenosti među učenicima, vrijednost ovog Natjecanja jest i u promicanju timskog rada te u suradnji učenika u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Koliko učenicima znači dodjela nagrada, rekao nam je član ekipe LUCKY iz Srednje škole Biograd na Moru, Karlo Fuzul: ''Ovo je prilika da se svi međusobno upoznamo i povežemo. Svi natjecatelji moraju ovo doživjeti''.

Odličan provod svih sudionika na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli nagrada Statističkog natjecanja dokazuje da je statistika itekako zabavna.

Pisane vijesti